(recept
si oblíbilo 134 návštěvníků)
ZAKÁZANÁ BUCHTA-ZAKÁZANÁ,PROTOŽE JE HNED PRYČ!!!!!!!!!!!!!!!!!
Potřebné ingredience
7 vajíček,200g moučkového cukru,200g naml.ořechů,150g polohrubé moky,2 lžíce kakaa,1 salko,1 čokol.na vaření,peč,papír,1 celé máslo
Postup přípravy
Salko uvaříme-2 hodiny v uzavřené plechovce,ponořené ve vodě(vodu doléváme)na nírném ohni.Otevíráme,až po VYCHLADNUTÍ.Nejlépe uvařené den předem.
Vejce ušleháme s cukrem,přidáme ml.ořechy a mouku rozmíchanou s kakaem.Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 5 min. silněji a pak 10 min.slabě.
Vyšleháme máslo a a přidáme vychl.salko.Rozetřeme na piškot.Krém postříkáme čokoládou.
Jsem zvědavá jak dlouho vydrží u vás.U nás je hned pryč.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dobrou chut!!
Vejce ušleháme s cukrem,přidáme ml.ořechy a mouku rozmíchanou s kakaem.Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 5 min. silněji a pak 10 min.slabě.
Vyšleháme máslo a a přidáme vychl.salko.Rozetřeme na piškot.Krém postříkáme čokoládou.
Jsem zvědavá jak dlouho vydrží u vás.U nás je hned pryč.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dobrou chut!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bara5681
(upraveno)
11. 5. 2009, 19:49
Kamčo, dnes jsem upekla a je to vynikající . Díky za príma recept
kamka25
(upraveno)
22. 4. 2008, 8:37
Klárko,jsem ráda,že chutnala.
Mambíček
(upraveno)
18. 4. 2008, 12:05
Kamilo, dnes jsem upekla buchtu podle vašeho receptu.Je skvělá!!!!!!Mňam,mňam,.... Už ji mám v oblíbených Mějte se fajn.Klára.
kamka25
(upraveno)
3. 12. 2007, 12:42
Ilčo, moc mě těší,že buchtička chutnala.U nás je taky hned pryč. Kamila
ikaika
(upraveno)
30. 11. 2007, 18:25
Teda KAMČO no to je fakt žrádýlko , sice jsem tam nedávala tu čokoládu a ten krém jsem dosti pak posypala nahrubo sekanýma oříškama, ale teda fakt si tu buchtu budu muset zakázat. . Chci aby vydržela až do neděle na oslavu, ale nevim nevím. Jenže já už ujídala i samotný těsto než jsem to dala péct , to se nedalo odolat . Takže určitě bude u nás mít místečko mezi oblíbenýma. . Moc díky za bezva recept. Ilča
kamka25
(upraveno)
30. 11. 2007, 8:01
Ilonko, peču na klasickém plechu. Kamila
ikaika
(upraveno)
29. 11. 2007, 17:56
Kamčo, na jak velkým plechu pečete tento zázrak, nebo v dortovce? Chystám se zkusit, vypadá to bezvadně.
kamka25
(upraveno)
28. 11. 2007, 10:23
Luci,ano dává se,až po upečení a nezteče.Po vyšlehání salka s máslem vznikne hustější krém,který ještě v lednici ztuhne.První vyšlehám máslo a pak postupně přidávám salko. Kamila
kamka25
(upraveno)
27. 11. 2007, 14:38
Heli, salko se vaří v plechovce-zavřené,ponořené ve vodě.Jak se během 2 hodin voda vypařuje,tak se postupně zase dolévá voda.Na mírném ohni.Otevírat,až po vychladnutí. kAMILA
Helusicka
(upraveno)
27. 11. 2007, 10:41
Dobrý den, paní Kamilo mám dotaz. To salko se má asi vařit v páře,že jo.....? Vařit ho normálně v kastrůlku, to by se mi asi připálilo???? Dnes koupím salko a zítra se do této mňamky chci pustit.... Děkuji za odpověď....
vosi
(upraveno)
27. 11. 2007, 13:53
@Helusicka
Salko vařte v plechovce ve vodě v hrnci!!!!!! Až vychladne, tak plechovku otevřete a zpracujte!!! Já si ho vařím den dopředu, abych se pak nezdržovala
Lulana
(upraveno)
27. 11. 2007, 10:32
dobrý den, možná se ptám blbě, ale to salko s tím máslem dávám až po upečení..to mi to nesteče??
kamka25
(upraveno)
27. 11. 2007, 8:20
Stáni,tak to mě těší,že chutnal všem.
majdulka
(upraveno)
26. 11. 2007, 16:04
Vyzkoušela jsem také váš receptík a je prostě super,chválil manžel i kolegové v práci,kam jsem kousek vzala
kamka25
(upraveno)
26. 11. 2007, 14:16
Evi,tak to jsem ráda,že chutnala.
abc
(upraveno)
26. 11. 2007, 9:17
Pekla jsem o víkendu a super!!! Všichni chválili a baštili. Děkuji za super recepet. Eva
kamka25
(upraveno)
21. 11. 2007, 12:20
Vpapináku jsem nikdy nevařila,ale vím,že se tak dá vařit. Snad vám poradí Gabča. Kamila
personal
(upraveno)
21. 11. 2007, 10:51
Kamčo, u nás je taky hned pryč....mňam, mňam,.... Já SALKO vařím ponořené v papiňáku, je to rychlejší,.... a uvařím si ho vždy den předem.... Ahoj Gabča
jad
(upraveno)
21. 11. 2007, 11:29
@personal
jak dlouho ho vaříte v papiňáku?
kamka25
(upraveno)
21. 11. 2007, 9:09
Kami není to vrstva.To tnavé je piškot pak krém a nakonrc je to posypané oříšky.Je lepší upéct den předem.Určitě se vám podaří. Kamila
yamazaki
(upraveno)
21. 11. 2007, 9:07
Dobrý den Kami. Dcera má svátek a já uvažuji že upeču vaší dobrutku.. Vypadá famozně všemu rozumím jen mám takový divný pocit,že na krému je ještě jedna vrstva piškotu..Nechci vypadat hloupě přede všemi Snad to zvládnu na 1 ..
kamka25
(upraveno)
20. 11. 2007, 16:35
Teda-zuzi-spletla jsem jména. A Vladi peču na 180stupnů,asi 15-20 minut. Kamila